Piše: C. R.

Vsak kriptoinvestitor je seznanjen s katastrofo, ki je prizadela projekt Terra (LUNA) in njegov stablecoin UST. Predlogi za reševanje projekta Terra so se od začetka propada LUNA več kot pomnožili.

Do Kwon, šef blockchaina Terra je v ponedeljek izstopil iz svojega molka in na Twitterju opisal svoj načrt za obnovo oslabljenega ekosistema potem, ko sta v kontekstu hudih pretresov na trgu kriptovalut propadla njegov algoritemski stablecoin terra usd (UST) in kriptovaluta luna.

Do Kwon ima načrt za ponovno vzpostavitev verige blokov Terra in sicer v obliki “vilice”. Svoj predlog je predložil v glasovanje skupnosti, ki bo potekalo v sredo.

Nova veriga blokov brez UST
Od propada UST in kriptovalute luna so bili poskusi reševanja verige blokov Terra zaman. Poleg tega se je fundaciji Luna, ki nadzoruje blockchain Terra, stopila rezerva kriptovalute, ko bi jo morala zaščititi v primeru težav z ekosistemom.

V tem kontekstu Do Kwonu ni preostalo drugega, kot da pripravi načrt za izredne razmere, zato je predlagal viličenje. Kar predlaga Do Kwon je izvedba “vilice” njegove verige blokov, torej sprememba osnovnih pravil, ki so tvorila bistvo te verige blokov.

Kako bi bila takšna vilica videti? Po eni strani bo veriga blokov Terra ohranila ime Terra, medtem, ko se bo stara veriga blokov preimenovala v “Terra Classic”. Obe verigi blokov bosta lahko sobivali. Terra bo razvita brez UST in bo ponujala omejeno količino kriptovalute luna in sicer eno milijardo enot.

Vilica predvideva ponovno razdelitev kriptovalute luna vlagateljem in razvijalcem, ki so bili prisotni pred ali po propadu kriptovalute luna v skladu s posebnim načrtom razdelitve.

Direktor družbe Binance pravi, da bo vilica od Terra neuporabna
Izvršni direktor družbe Binance Changpeng Zhao je v ponedeljek prek Twitterja sporočil, da je vilica Terra nesmiselna in, da ne bo ustvarila nobene nove vrednosti. Po njegovem mnenju bi bilo najbolje, da se rezerve bitcoinov (BTC) Terra združijo z sežigom žetonov LUNA.

Vir: cryptocurrencynews.com