Piše: C. R.

Borza bo v okviru načrta za zmanjšanje stroškov zmanjšala število zaposlenih za približno 18 %.

Borza Coinbase Global (COIN) bo v okviru načrta za zmanjšanje stroškov odpustila približno 1.100 zaposlenih je v torek sporočilo podjetje.

Načrt vključuje zmanjšanje delovne sile za približno 18 % od 10. junija dalje nato pa bi bilo ob koncu tekočega četrtletja skupaj zaposlenih približno 5.000 ljudi je navedlo podjetje in dodalo, da pričakuje, da bo načrt izveden do konca drugega četrtletja.

Glavni izvršni direktor družbe Coinbase Brian Armstrong je objavil sporočilo, ki ga je v torek zjutraj posredoval vsem zaposlenim.

“Zdi se, da po več kot 10-letnem gospodarskem razcvetu vstopamo v recesijo,” je navedel Armstrong, preden je namignil na možnost nove kripto zime. V pismu priznava, da je podjetje na bikovskem trgu kriptovalut “prehitro raslo”, saj je na začetku leta 2021 povečalo število zaposlenih s 1.250.

Odhajajoči zaposleni v Coinbase so novico prejeli na osebne e-poštne naslove potem, ko je bil dostop do sistemov Coinbase prekinjen je navedeno v pismu.

Družba Coinbase je zadnja v vrsti podjetij za kriptovalute, ki so napovedala zmanjšanje števila delovnih mest. V ponedeljek je podjetje BlockFi zmanjšalo število zaposlenih za 20 % medtem, ko je podjetje Crypto.com ukinilo več kot 400 delovnih mest.

Trg kriptovalut doživlja najgloblji popravek v več kot dveh letih saj bitcoin trguje pri 22.150 dolarjih (21.135 evrih), kar je 68 % manj od najvišje vrednosti okoli 69.000 dolarjev (65.841 evrov), ki jo je dosegel novembra lani.

Vir: coindesk.com