Piše: C. R.

Zdi se, da je ethereum po mesecu dni odkupa na pravi poti. ETH je mesec začel po ceni malo nad 1.050 USD, vendar ga bo kmalu končal pri približno 1.700 USD. Na podlagi širšega vzpona na trgu in napovedi združitve se je ethereum na lestvicah povzpel.

Pravzaprav je napoved združitve, ki bo objavljena 19. septembra, na dobri poti, da za seboj pusti “medvedje” brazgotine.

In gremo naprej
Nedavna posodobitev programa CryptoQuant, ki jo je izvedla družba CoinSignal365, je hitro opazila preobrat trenda na Ethereumu. Ugotovila je, da vloge ETH na borzah julija beležijo upad, potem ko so proti koncu junija dosegle vrh. Zdi se, da to predstavlja velik preobrat trenda, ki kaže na to, da se je prodajni pritisk zmanjšal.

Konec junija je skupaj s ceno ethereuma močno upadlo tudi število odprtih interesov v obtoku. Od takrat se je odbil, spet skupaj z gibanjem cene, in nedavno prebil tudi novo linijo odpora.

To kaže, da se je udeležba na trgu julija povečala. Zaradi tega je ethereum v močnem položaju, saj se približuje testnemu obdobju.

Vir: CryptoQuant

Mrežna aktivnost v ethereumu je ostala visoka, saj je 26. julija dosegla nov mejnik. Po podatkih družbe Santiment je neverjeten porast z veliko razliko presegel njegovo aktivnost ATH. Tega dne je transakcije opravilo 1,06 milijona naslovov ETH in s tem zabeležilo 48-odstotno povečanje glede na prejšnji rekord.

Vendar pa novi podatki kažejo na nekatere temeljne skrbi za skupnost Ethereum. Povprečna realizirana cena depozitov ETH 2.0 znaša 2.389 USD. To je kar 44 % več od realizirane cene na širšem trgu, ki znaša 1649 USD. Z več kot 13 milijoni vloženih ETH to pomeni, da skupna nerealizirana izguba, ki jo ima ETH v pogodbi za depozit 2.0, znaša 14,96 milijarde USD.

Vir: Glassnode/CoinMarketCap

Kaj zdaj za ETH?
Ethereum si je po drugem najslabšem junijskem mesecu doslej čudovito opomogel. Prejšnji mesec je ETH padel za 45,4 % in mesec končal pri približno 1000 USD. Okreval je, in to v velikem slogu! V času tiska se je najboljši altcoin kljub rahlemu padcu v zadnjem času trgoval tik pod 1.700 USD.

Ergo, kriptovaluta bo morda še naprej privabljala vlagatelje, še posebej ob vztrajnem povečevanju pričakovanj o združitvi na trgu.

Vir: ambcrypto.com