Piše: C. R.

Glavne kriptovalute so bile v zadnjih 24 urah v rdečih številkah. Goldman Sachs bo dodal zunajborzne opcije za Ether, kar se dogaja približno mesec dni po tem, ko je podjetje začelo z Bitcoinom. Ukrajina bo prodala 300 NFT, ki jih je prejela kot donacije za pomoč pri vojnih prizadevanjih.

Ameriške delnice so včeraj padle saj je višji guverner centralne banke Federal Reserve opozoril, da bi lahko centralna banka agresivneje zaostrila monetarno politiko, da bi nadzorovala inflacijo.

Najpomembnejše kriptovalute
Solana in Avalanche sta padla za več kot 6 %, Cardano za več kot 5 %, Ethereum pa za več kot 4,5 %. Bitcoin se je v času pisanja članka trgoval okoli 45.300 dolarjev (41.545 evrov), kar je več kot 3 % manj kot v zadnjih 24 urah.

Dogecoin je pridobil 7 % ob novici, da je Elon Musk postal član upravnega odbora Twitterja in povečal svoj delež v tem velikanu družbenih medijev.

Najpomembnejši gibalci
Na lestvici 100 najpomembnejših kovancev je prevladoval medvedji trg saj je večina kovancev izgubila od 4 do 6 % svoje vrednosti. Tezos je izgubil 8 %, Internet Computer in Waves sta izgubila vsak po 9 %, Axie je padel za 10 %, THORChain pa za 12 %.

Celo se je znižal za 13 % s čimer je obrnil včerajšnje dobičke. Enako velja za družbe Audius, SKALE in Moonbeam, ki so včeraj prav tako rasle. V zadnjih 24 urah so izgubili 8 %, 12 % in 13 %.

Med redkimi dobitniki sta bila Zilliqa s 3 % in Anchor s 6 %. Na lestvici najboljših 100 je nov udeleženec. Na 90. mestu je Neutrino USD, s katerim se trguje za 0,93 USD, 24-urni obseg trgovanja pa je znašal 91,8 milijona USD.

V zadnjih 24 urah se je povečal za 11 %. Zanimivo je, da je Neutrino USD stablecoin, vezan na ameriški dolar.

Največji zmagovalec je STEPN, ki se je povečal za 23 %. Družba Binance je objavila, da je družba STEPN namenila skupno 3.000 USD v žetonih GMT kot nagrado za darilo v okviru projekta Swap Farming. STEPN je v enem mesecu po svojem IEO na Binance presegel tudi tržno vrednost 1 milijarde dolarjev.

Trendi
Charactbit se trenutno trguje za 0,0044 USD (0,0040 EUR) in je v zadnjih 24 urah dodal 900 % svoje vrednosti. Cilj projekta je spodbujati kulturne dejavnosti v ekosistemu kriptovalut. Zlasti virtualni liki se navajajo kot pomemben element metaverse.

Žeton Charactbit (CHB) upa, da bo navdihnil predstavnike subkultur, da bodo dejavnejši v kripto ekosistemu.

Vir: coinjournal.net

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj