Piše: C. R.

Projekt Goblintown NFT je zbirka NFT, ki se je začela 22. maja. Po njenem zagonu so se mnogi spraševali, kdo stoji za projektom in njegovim hitrim vzponom med zvezde v svetu kriptovalut. Ker je njegova spodnja cena v času pisanja tega članka znašala 5,75 ETH, so se pojavljala ugibanja, zakaj se NFT nenehno povečuje medtem, ko se cene modrih čipov NFT borijo za obstoj.

Po podatkih podjetja Cryptoslam je Goblintown eden od najbolj trgovanih NFT v zadnjih 30 dneh saj je obseg trgovanja od njegove uvedbe znašal več kot 45 milijonov USD (43 milijonov EUR). platforma za analizo kriptovalut Dappradar trenutno uvršča Goblintown na 5. mesto najbolj trgovanih NFT, nad znanim NFT, CryptoPunks. To je v nasprotju s priljubljenimi NFT z modrimi čipi, kot sta Moonbirds in Meebits. Zbirka je bila po svoji uvedbi v verigi podatkovnih blokov Ethereum brezplačno kovana preden je njena cena skokovito narasla. Najdražji NFT iz zbirke, goblintown #6485, je bil prodan za 77,75 ETH (150.923 USD 143.942 EUR).

Vsa prizadevanja za razkrinkanje razvijalcev projekta so se izkazala za jalova potem, ko je Beeple zanikal svojo vpletenost v projekt. Po Beeplovih besedah: “Noro, to moram povedati, vendar se nisem pridružil nobenemu šokantno nizkemu projektu pump and dump, ki bo ostal brez imena.” Poleg dejstva, da nihče ne pozna identitete razvijalcev projekta, je Goblintown pokazal, da je edinstven potem, ko je začrtal novo smer v svetu NFT. Na spletni strani zbirke NFT je zapisano: “Brez načrta, brez razprave, brez uporabnosti.”

Projekt, ki je pokazal, kako nepredvidljiv je lahko je drugačen od drugih projektov NFT, osredotočenih na načrte, trženje in gradnjo skupnosti. Različni kriptoanalitiki so podali svoje strokovno mnenje o zbirkah NFT. Nekateri so jo označili, da bo sledila poti kriptovalute LUNA, ki je propadla prejšnji mesec. Nekateri so projekt označili za briljantnega medtem, ko so drugi obtičali vmes.

Vir: cryptocurrencynews.com