Piše: Damian Ahlin

Svet kriptovalut zagotovo ni za nestrpneže. Po vzponu na skoraj 46.000 USD (40.539 EUR) se BTC zdaj spet giblje okoli 38.000 USD (33.489 EUR) in hitro izgublja, saj medvedi izkoriščajo neodločnost kupcev. Izgube v zadnjih 24 urah znašajo 4,70 %, v zadnjih 7 dneh pa že 10 %.

Trenutno smo na prelomni točki na kateri se bo pokazalo ali bomo prešli v močno kripto zimo ali pa gre nasprotno za počitek pred nadaljevanjem bikovske tekme.

Trenutno nam velika večina kazalnikov v verigi povezanih s ponudbo in povpraševanjem kaže, da bi morala biti bikovska moč še vedno prisotna. Vendar pa bodo morda še popravki preden dosežemo nove najvišje vrednosti vseh časov.

Za zdaj se zdi precej verjetno, da bomo kratkoročno doživeli več izgub vendar te ne bi bile preveč zaskrbljujoče.

Analiza metrike nerealiziranih dobičkov in izgub kaže, da se nahajamo na vmesnem območju podpore, ki bi ob prekoračitvi pomenilo začetek medvedjega trga. Vendar pa lahko pomeni srednjo podporno točko cikla, ki je dobro delovala pred nedavnim vzponom.

Zdaj smo priča začetku morebitnega kratkoročnega medvedjega gibanja. Čas prevzema ali nakupov in čakanje.

Pet tehničnih oscilatorjev, ki jih pregleduje CryptoQuant, trije so trenutno medvedji.

Kljub temu so kazalniki, ki spremljajo obnašanje velikih vlagateljev kot so rudarji in kitovci  pozitivni. To nam pove, da ti udeleženci letos pričakujejo nadaljnja povečanja valute. 

Po podatkih TradingView še ni potrjeno, da so biki ponovno prevzeli nadzor. Morda bomo v prvih tednih leta 2022 videli težave z bitcoinom.

Vendar nam splošna  slika kaže, da so srednjeročne in dolgoročne možnosti še vedno na strani kupcev.

Kot je pred dnevi dejal analitik Mike Ermolaev, vodja odnosov z javnostmi pri ChangeNOW je bilo pričakovati, da bodo kriptovalute po letu dobičkov in rekordov doživele turbulentno obdobje.

Če želite zaslužiti s kriptovalutami je zdaj pravi čas. Nakupovanje na vrhu ne prispeva k povečanju dobička. Zdaj je čas za poceni nakup bitcoinov.

Vir: criptotendencia.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj