Piše: C. R.

Glavni direktor borze kriptovalut Binance je v četrtek za agencijo Reuters povedal, da je Irska del njegovih načrtov za vzpostavitev številnih sedežev po vsem svetu.

Regulatorji po vsem svetu so v zadnjih mesecih podrobno pregledali Binance, največjo borzo na svetu po obsegu trgovanja. Nekateri so platformi prepovedali določene dejavnosti, drugi pa so potrošnike opozorili, da nima dovoljenja za delovanje.

V odgovor je izvršni direktor Changpeng Zhao julija izjavil, da želi izboljšati odnose z regulatorji, da bo opustil svojo “decentralizirano” strukturo in ustanovil regionalni sedež.

Prejšnji mesec je Binance na Irskem registriral tri podjetja, je razvidno iz dokumentov registra podjetij.

“Zgodovinsko gledano trdimo, da nimamo sedeža. Pravzaprav smo šele v postopku ustanavljanja nekaj sedežev v različnih delih sveta,” je v intervjuju dejal Changpeng Zhao.

Na vprašanje, ali je Irska vključena v načrte družbe Binance za ustanovitev sedeža v določeni državi, je Zhao odgovoril: “Da, je.” Več podrobnosti o načrtih za to državo ni želel navesti.

“Ko smo začeli, smo želeli sprejeti decentralizirana načela, brez sedeža, delati po vsem svetu, brez meja,” je dejal. “Zdaj je zelo jasno, da za vodenje centralizirane borze potrebujete centralizirano strukturo pravnih oseb, ki stoji za njo.”

Obseg trgovanja na borzi Binance se je med julijem in septembrom močno povečal, kar kaže na to, da nedavna zatrtje regulatorjev po vsem svetu ni imelo velikega vpliva na poslovanje platforme.

Struktura podjetja Binance je nepregledna. Njena holdinška družba je registrirana na Kajmanskih otokih, kot je razvidno iz dokumentov britanskega sodišča in malezijskega nadzornega organa za vrednostne papirje.

Vir: fxempire.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj