Piše: C. R.

Bankoff platforma, ki ponuja virtualne kartice, ki jih je mogoče polniti s kriptovaluto je strankam sporočila, da plačilna sistema Visa in Stripe njenih kartic ne podpirata več. Ta sta Rusom omogočila plačevanje v tujini potem, ko sta glavna ponudnika omejila svoje storitve v državi.

Visa in Stripe prenehata podpirati kartice Bankoff
Obdelovalca plačil Visa in Stripe sta ustavila storitve za kartice, ki jih je izdal Bankoff je spletna bančna platforma obvestila stranke v torek, 3. maja. V obvestilu katerega kopija je bila objavljena na družbenih omrežjih je podjetje pojasnilo, da je do prekinitve prišlo zaradi povečanega števila aktivnih uporabnikov in transakcij iz Rusije.

“To pomeni, da naše kartice niso več podprte za vsa plačila brez povezave in spletna plačila,” je pojasnila ekipa Bankoffa. Banka je razkrila tudi, da so bila zamrznjena njena sredstva na računu v ZDA in strankam zagotovila, da si trenutno prizadeva za ponovno vzpostavitev dostopa do denarja.

Predstavniki banke Bankoff so za portal Forklog potrdili razvoj dogodkov. Kripto časopis je v poročilu dodal, da so se nekateri uporabniki, ki so na svoje račune položili kriptovaluto pritožili, da svojega stanja prav tako niso mogli dvigniti.

Novica o ukinjenih storitvah prihaja po tem, ko sta v začetku marca družbi Visa in Mastercard ustavili poslovanje v Rusiji kot del sankcij uvedenih zaradi njene invazije na Ukrajino. Od takrat kartic, izdanih v Rusiji, ki jih podpirata vodilna svetovna obdelovalca plačil ni mogoče uporabljati za nakupe zunaj Rusije.

Po uvedbi omejitev so ruski prebivalci začeli naročati Bankoffove virtualne kartice, ki so jim omogočale plačevanje v tujini. Kartice je bilo mogoče napolniti s stablecoinom tether (USDT) in jih dodati v glavne elektronske denarnice, kot so Apple Pay, Google Pay, Samsung Pay in Alipay.

Rusija se sooča z vse večjimi zahodnimi sankcijami zaradi katerih so njeni vladi in državljanom omejili dostop do svetovnih financ. Ob upoštevanju omejevalnih ukrepov so glavni svetovni ponudniki plačil in nakazil, kot so Western Union, Paypal, Wise, Remitly, Transfergo, Zepz, Wirex in Revolut, že prekinili storitve v Ruski federaciji.

Vir: cryptossor.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj