Piše: C. R.

Kriptoanalitik Lark Davis pravi, da trg kriptovalut dozoreva in bi lahko kmalu dosegel gibanje cen, ki bi pokazalo podobna razmerja nestanovitnosti kot pri tehnoloških delnicah.

Po mnenju analitika prva faza vključuje veliko volatilnosti preden se ta na zrelem trgu ob dosledni rasti postopoma zmanjša.

Davis je komentiral trenutno gibanje cen glavnih kriptovalut:

“Trg #crypto se bo začel obnašati kot tehnološke delnice. Veliko zgodnje volatilnosti nato pa bomo začeli opazovati v bistvu le rast (s turbulencami), ko bodo baze uporabnikov še naprej rasle.”

Po njegovem mnenju scenarij po katerem sredstvo kot je bitcoin danes doživlja velike popravke cen ni drugačen od vodilnih tehnoloških delnic kot je Amazon Inc, (NASDAQ: AMZN).

“Za referenco: Amazon od leta 2011 ni doživel nobenega znižanja vrednosti za več kot 40 %!!!! Kriptovalute dozorevajo,” je zapisal na Twitterju.

Bitcoin se je na dnevnem časovnem okviru zmanjšal za približno 3 % izgube na dan pa je doživela tudi večina drugih digitalnih sredstev. Ethereum, Binance Coin, Cardano in Solana so med glavnimi poraženci med desetimi največjimi kriptovalutami po tržni vrednosti, medtem ko so padci značilni za Avalanche, Polkadot in Dogecoin.

Ta scenarij se v veliki meri ponavlja na borzi kjer so indeksi Dow Jones, S&P 500 in Nasdaq v petek zaključili z nižjimi vrednostmi. Delnice blue-chipov, kot so Apple, Google in Microsoft so v zadnjih nekaj dneh zdrsnile zaradi širše zaskrbljenosti glede Covida-19 in njegovega vpliva na načrte za oživitev gospodarstva.

Največji padci cen BTC
Bitcoin, ki se je novembra povzpel na najvišjo vrednost 69.000 dolarjev (61.169 evrov) je v zadnjem mesecu izgubil več kot 33 % svoje vrednosti. Zaradi umika se je cena BTC med pisanjem tega članka znašla na najnižji ravni 45.000 dolarjev (39893 evrov). Vendar pa to ni največji padec vodilne kriptovalute. V zadnjem desetletju se je cena BTC trikrat skrčila za več kot 80 %, štirikrat pa za več kot 50 %.

Največja padca sta bila leta 2011, ko je cena BTC padla za 99 %, in leta 2013, ko je padla za 84 % – oba padca sta bila povezana z zdaj že propadlo borzo Bitcoin Mt.Gox. Najnovejši padec je 53-odstotni padec maja, ki je sledil kitajskemu zatiranju rudarjenja kriptovalut.

Vir: coinjournal.net

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj