Piše: C. R.

Najbogatejši človek na svetu je po podatkih revije Forbes kupil velikana družbenih omrežij Twitter in obljubil, da bo v nekaj mesecih to spletno mesto za mikrobloge “bistveno izboljšal”.

S to potezo bi lahko začrtal novo pot za svoje in kripto-sporočila ne, da bi nujno spremenil način delovanja Twitterja. Njegov velik nakup je bil označen kot nakup, ki bi lahko spodbudil vlagatelje in aktiviste, da spodbudijo zanimanje za podjetje in celotno kriptokonverzacijo.

Čeprav ta naložba predstavlja le nominalni del Elonovega premoženja bo ta poteza verjetno razburkala perje v kripto-svetu. Šef podjetja Tesla se je namreč le redko izogibal skrivanju svojih odločnih mnenj o svobodi govora in demokraciji v kriptosvetu. V preteklih letih je postal eden od odmevnih kritikov Twitterja. Elon pogosto velja za mnenjskega voditelja in oblikovalca, ki je med drugim nasprotoval politiki utišanja svobode govora.

Nakup Elona Muska, ki je edina najbolj znana oseba, ki ima v lasti in podpira $DOGE je občasno povzročil, da je kovanec poskočil. Njegov vpliv na njegovih več kot 80 milijonov sledilcev na Twitterju in številne druge osebe zunaj platforme, ki podpirajo pogovor o kriptovalutah je daleč največji med vsemi drugimi izvršnimi direktorji. S svojimi tviti je pogosto podprl razpravo o svobodi govora in demokraciji katere sporočilo se najbolje izraža prek Twitterja.

Na Twitterju je pogosto izražal občutke vlagateljev in splošno libertarno učno realnost, kot so raziskovanje vesolja, kriptovalute in druge tehnološke revolucije ter znanost v ozadju vsake od njih. Po mnenju Dana Ivesa tehnološkega analitika pri Wedbush Securities se najnovejši podvig Elona Muska razume kot njegova namera, da bo aktivno izsilil spremembe na platformi. Dodal je, da Elonova poteza velja za prisilitev Twitterjevih odločevalcev v pogovor.

Čeprav spremembe morda ne bodo prišle čez noč, kripto-svet zagotovo pričakuje svobodo govora in odprte pogovore o kriptovalutah. Oblikovalci politike in vlade bodo prisiljeni v pogovor, kar bo posledično privedlo do ugodnejših zakonov in predpisov. Verjetno bo prišlo tudi do zajezitve neželene pošte v zvezi s kriptovalutami, ki je postala nadloga potem, ko se je strinjal s sledilcem, ki ga je pozval, naj nekaj stori glede kriptobotov.

Vir: zycrypto.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj