Piše: C. R.

Telegram je dodal novo kripto funkcijo, ki uporabnikom omogoča, da si med seboj pošiljajo Toncoine (lastni žeton fundacije TON). Funkcija je primerljiva s Twitterjevo funkcijo plačevanja z bitcoini, ki je bila uvedena septembra 2021 prek Twitterjeve funkcije Tip Jar. Edina razlika je v tem, da se je Twitter odločil za uporabo Stripeovega omrežja Lightning Network za kriptoplačila.

Za uporabo nove funkcije za kriptovalute morajo uporabniki Telegrama najprej prenesti in namestiti Telegramovo uradno denarnica bot, ki jim omogoča nakup kriptovalut s kreditnimi karticami, trgovanje ali celo pošiljanje v druge denarnice za kriptovalute.

Po namestitvi bota za denarnice lahko uporabniki nadaljujejo in si med seboj pošiljajo Bitcoine (BTC) ali Toncoine s klikom na gumb “Denarnica” v neposrednih sporočilih v aplikaciji za sporočanje v Telegramu.

Kaj je Toncoin?
Toncoin je domača kriptovaluta fundacije TON, ki je decentralizirana veriga blokov 1. plasti, ki jo je razvil Telegram. Na kratko, fundacija TON je Telegramov projekt veriženja blokov.

Po uvedbi funkcije kriptoplačil Toncoin na Telegramu je Fundacija TON prek Twitterja sporočila, da ljudem pri pošiljanju in prejemanju kriptovalut ne bo več treba vnašati dolgih naslovov kriptografskih denarnic in nato čakati na potrditve.

Glavni cilj tega dosežka je, da bi bilo pošiljanje in prejemanje kriptovalut podobno pošiljanju običajnih besedilnih sporočil.

V času uvedbe funkcije plačevanja s kriptovalutami je Telegramovega bota za denarnice preneslo že več kot 800 tisoč uporabnikov Telegrama.

Fundacija TON je postala uspešna po krogu financiranja v višini 1 milijarde dolarjev, ki je bil izveden potem, ko se je Telegram odločil, da bo pospešil kripto projekt, ki ga je opustil avgusta 2020 po tožbi ameriške Komisije za trg vrednostnih papirjev (SEC).

Vir: coinjournal.net

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj