Piše: C. R.

Družba Robinhood svojo debetno kartico nadomešča z novo denarno kartico “Cash Card”, ki bo ponujala nekatere nagrade v slogu kreditnih kartic vključno z bonusi za kriptovalute.

Družba Robinhood je v torek napovedala, da bo svojo sedanjo ponudbo debetnih kartic nadomestila z “denarno kartico”, ki bo imela številne nove funkcije za investiranje in nagrajevanje vključno z možnostjo pridobivanja kriptovalut.

Nova kartica je prilagojena razpoloženju generacije Z, ki ima v primerjavi s prejšnjimi generacijami odpor do kreditnih kartic, kot je pokazala raziskava družbe Robinhood.

V ta namen želi Cash Card ponuditi nagrade v slogu kreditnih kartic z debetno kartico, ki je brez obresti in provizij.

Pomembna značilnost kartice je, da bodo lahko uporabniki Robinhooda svoje nakupe “zaokrožili” na najbližji dolar, presežek drobiža pa bo šel v naložbe v delnice ali kriptovalute. Tisti, ki se bodo za to odločili bodo od družbe Robinhood prejeli tedenski “bonus” v vrednosti do 10 dolarjev.

Uporabniki nove kartice se bodo lahko dogovorili tudi za nakazilo svojih plač na ločene račune pri državi vključno z računom za kriptovalute. Kartica prvič ponuja tudi namenski račun za porabo družbe Robinhood – obstoječa debetna kartica družbe ponuja le en račun, ki združuje gotovinske in borznoposredniške storitve.

Robinhoodova spodbuda za kriptovalute
V razpravi o kripto vidikih nove kartice Cash Card je Aparna Chennapragada operativna direktorica podjetja Robinhood za Decrypt povedala, da so del strategije podjetja za ustvarjanje “vgrajenih kripto produktov”.

Ideja je, da bi se ljudje, ki niso domačini v kriptovalutah odločili za bitcoin in druge žetone tako, da bi jih vključili v dejavnosti, ki jih že poznajo in jim ponudili znane vmesnike.

Vse to se dogaja v času, ko Robinhood pravi, da namerava biti “kripto prvi” v prizadevanjih za širitev na nove trge po vsem svetu.

Vendar se je podjetje v zadnjem času spotikalo saj mu ni uspelo izkoristiti poplave uporabnikov Dogecoina, ki so se vpisali lani in je počasi uvajalo kripto denarnico, ki jo je že dolgo oglaševalo.

Nova denarna kartica, ki bo najprej na voljo tistim na čakalnem seznamu, bi lahko podjetju pomagala povrniti prejšnji zagon, če se bo prijela in bi lahko posredno spodbudila porast dejavnosti na področju kriptovalut.

Vir: decrypt.co

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj