Piše: C. R.

Družba PayPal Holdings Inc. je sporočila, da je bilo zaprtih 4,5 milijona računov zaradi “zlobnih akterjev”, ki so izkoristili njene programe nagrajevanja. Napoved za nove stranke je bila v poslovnem poročilu za 4. četrtletje 2021 znižana, kar je prispevalo k padcu delnice na trgu.

Zaprtje več kot 4 milijonov računov je povzročilo, da PayPal ni dosegel svojih ciljev glede rasti števila uporabnikov. Na delnico je vplivala tudi odločitev družbe PayPal, da delno opusti petletne finančne cilje. Cilj družbe PayPal do leta 2025 je bil doseči 750 milijonov uporabnikov.

Namesto tega se bo PayPal osredotočil na rast povprečnega prihodka na uporabnika (ARPU). Trg tega ni dobro sprejel, kar je povzročilo 25-odstotni padec delnice. Na današnji seji bo delnica deležna velike pozornosti.

Ciljne cene PayPala
Zaradi te novice so številni analitiki ponovno ocenili svoje stališče do sistema PayPal. Zgoščeno smo predstavili nekaj najboljših mnenj, ki so se pojavila po objavi rezultatov poslovanja za četrto četrtletje 2021.

Analitik banke Credit Suisse Timothy Chiodo je ciljno vrednost delnice z 250 dolarjev (221 evrov) znižal na 190 dolarjev (168 evrov).

Analitik družbe Wedbush Moshe Katri je ciljno ceno znižal z 220 dolarjev (195 evrov) na 170 dolarjev (150 evrov).

Analitik družbe Morgan Stanley James Faucette je znižal ciljno ceno na 190 dolarjev (168 evrov) z 217 dolarjev- (192 evrov).

Analitik banke JPMorgan Tien-tsin Huang je znižal ciljno ceno z 272 dolarjev (241 evrov) na 190 dolarjev (168 evrov).

Ali je delnica PayPala primerna za nakup?
Ker se pričakuje, da se bo delnica ob odprtju ameriških trgov znižala, se nekateri sprašujejo ali je to dobra cena za nakup delnice. Nekateri udeleženci na trgu v tem vidijo priložnost za nakup, drugi pa se s tem ne strinjajo.

PayPal pričakuje, da bo inflacija vplivala na potrošniško porabo. Pričakuje se, da bo ameriška centralna banka Fed marca 2022 zvišala obrestno mero. Medtem, ko je samo zvišanje morda že ovrednoteno lahko izjava o obrestni meri nakaže, kakšen bo tempo prihodnjih zvišanj obrestne mere.

Prihajajoče zvišanje s strani centralne banke Fed lahko pomembno vpliva na trg. Večkratno zvišanje obrestne mere v letu 2022 lahko tudi zajezi inflacijske pritiske.

Vir: financemagnates.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj