Piše: C. R.

Delnice družbe Wizz Air Holdings PLC so padle za 6,7 % na 2.173 pb, potem ko je evropski nizkocenovni letalski prevoznik sporočil, da se je njegov glavni finančni direktor Jourik Hooghe odločil odstopiti.

Družba je sporočila, da bo Hoogheja nasledil Ian Malin, ki se bo letalskemu prevozniku pridružil 1. oktobra 2022. Malin je več kot dve desetletji delal v podjetjih velike četverice KPMG, Allco Finance Group, Seabury in Unical Aviation, je zapisalo podjetje.

Družba Wizz Air je v izjavi navedla, da Hooghe odhaja, da bi poiskal “priložnosti zunaj podjetja”. Vendar pa je dodal, da bo v prehodnem obdobju na voljo do konca decembra 2022.

Delnice družbe Rosslyn Data Technologies PLC (AIM:RDT) so pridobile 9,5 % na 2,30 pb, potem ko je podjetje, ki kotira na borzi AIM, objavilo svojo prvo stranko iz podjetja v okviru partnerstva s podjetjem Chain IQ Group, ponudnikom storitev posredne nabave.

Podjetje Rosslyn je sporočilo, da bo svojo platformo za analitiko javnih naročil v okviru petletne pogodbe zagotovilo japonski banki prvega reda, ki je po mnenju upravnega odbora strateško pomembna za skupino. Družbi Chain IQ in Rosslyn sta od lanskega leta, ko sta sklenili partnerstvo s potencialnimi strankami izvedli več preizkusov koncepta ta nova pogodba pa predstavlja prvi prehod na polnopravno stranko.

Ta začetna pogodba je manjše vrednosti, vendar je skupina dejala, da pričakuje, da bo zaradi svojega odnosa z družbo Chain IQ dobila nadaljnje pogodbe.

Družba Base Resources Limited (AIM:BSE, ASX:BSE) je v ponedeljkovem jutranjem trgovanju zabeležila 10-odstotno rast delnic na 19,80 penijev, saj je afriški proizvajalec in razvijalec mineralnih peskov za leto do konca junija 2022 zabeležil rekordne dobičke in prihodke zaradi višjih cen mineralnih peskov.

Družba Base je poročala o osnovnem dobičku (EBITDA) v višini 158,7 milijona USD, kar je več kot 96,6 milijona USD v predhodnem letu, medtem ko so se prihodki povečali za 41 % na rekordnih 279,1 milijona USD.

Podjetje s sedežem v Avstraliji je sporočilo, da namerava izplačati končno dividendo v višini 3,0 avstralskih dolarskih centov na delnico.

“Zaključili smo še eno poslovno uspešno leto in ob stalnem izboljšanju cen mineralnega peska v celotnem obdobju nam je uspelo doseči rekordne finančne rezultate,” je komentiral izvršni direktor družbe Base Tim Carstens. “To in naše disciplinirano upravljanje stroškov je omogočilo nadaljevanje visokih donosov za delničarje.”

Vir: proactiveinvestors.co.uk