Piše: C. R.

Indikator Glassnode nam kaže možnost, da so imetniki Bitcoina kapitulirali po močnem trendu s padajočo ceno navzdol.

Po bikovski rasti leta 2021 se je začel močan medvedji trg vendar je že več znakov, ki nam kažejo, da je ta proces dosegel dno. Danes pregledamo metriko, ki jo je pred kratkim delil analitik Will Clemente in v kateri vidimo, kako so imetniki potopljeni v izgube, kar je bilo v zgodovini Bitcoina redko videno, kar napoveduje morebitno kapitulacijo.

S kapitulacijo mislimo na dogodek, ki povzroči močan prodajni val, pri katerem velik del udeležencev na trgu začne prodajati z izgubo, ko pa se izčrpajo, vidimo močan preobrat trenda.

Sledenje dolgoročnim imetnikom Bitcoina
Analitik Will Clemente je v torek popoldne delil in analiziral metriko, ki jo je ponudil ponudnik podatkov Glassnode.

Kazalnik je LTH Bitcoin Tracking, ki spremlja izgube v portfeljih vlagateljev, ki kupujejo in hranijo kovance z dolgoročnim pogledom.

Trenutno lahko iz grafa te metrike vidimo, da imetniki beležijo ravni nerealiziranih izgub, ki so bile v zgodovini Bitcoina redko vidne.

Tako velike izgube so imetniki doživeli le v treh preteklih obdobjih. Natančneje, podobne razmere so se pojavile le ob dnu medvedjih trgov v letih 2012, 2015 in 2018.

In kaj se je zgodilo potem: Močni impulzi navzgor.

Običajno se dogaja, da dolgoročni vlagatelji med obsežnimi medvedjimi trgi utrpijo velike izgube. Dokler ne prodajo, lahko rečemo, da niso izgubili.

Velika večina teh udeležencev na trgu je močnih rok, tisti, ki ne zdržijo pritiska, pa pospešijo proces, da bi ta negativni proces hitreje ostal za njimi.

Bitcoin se že prebuja
Po trdnem preboju skozi odpor pri 21.500 dolarjih je cena Bitcoina prepričana, da bo izvedla široko zasnovano “rally”, ki so ga imetniki čakali.

Podporno območje okoli 19.000 USD je bilo odlična podlaga za zaustavitev treh nedavnih poskusov medvedov.

Vendar pa biki še ne morejo zmagati. Medtem, ko smo priča spremembi kratkoročnega trenda, še vedno obstaja ustrezna medvedja smer, ki jo je treba izpodbijati.

Los holders de Bitcoin han resistido a lo peor, y ahora puede que estemos retomando la tendencia mayor. Fuente: TradingView.
Vir: TradingView

Trenutno je videti, da bomo videli nakup do vsaj ravni 28.000 USD. Naslednji pomemben odpor je pri 32.150 USD.

Da bi potrdili, da se je dolgoročni trend dejansko nadaljeval, moramo počakati na kršitev ravni 35.000 USD.

Kot lahko vidimo na spodnjem grafikonu, je na tedenskem časovnem okviru še vedno zaporedje nižjih in nižjih najnižjih vrednosti, ki jih je treba odpraviti.

Gráfico semanal de Bitcoin frente al dólar estadounidense. Fuente: TradingView.
Vir: TradingView

Vse naše publikacije so zgolj informativne narave in se ne smejo razumeti kot investicijski nasveti.

Vir: criptotendencia.com