Piše: C. R.

Ripple že nekaj časa od ameriške komisije za vrednostne papirje in borzo zahteva, da predloži osnutek Hinmanovega govora iz leta 2018 a komisija SEC to vedno znova zavrača. Primer Ripple proti Komisiji za vrednostne papirje in trge traja že dlje časa.

Vendar zadnja posodobitev trdi, da je SEC zdaj predložila svoj odgovor, da bi podprla svoje stališče proti sodišču v zvezi s Hinmanovim govorom. Agencija je tudi navedla, da so tožene stranke Ripple napačno interpretirale njene prejšnje vloge.

Glede na najnovejše vloge SEC še vedno vztrajajo pri enakem stališču, da osnutek Hinmanovega govora ne vsebuje nobenih trditev proti družbi Ripple. Agencija tudi omenja, da so osnutki, povezani s Hinmanovim govorom, nejavni dokumenti in da jih niti agencija ni nikoli preučila.

Poleg tega SEC pravi, da čeprav je govor pomemben glede na trditve podjetja Ripple jih ščiti prejšnji privilegij odvetnika in stranke, zato dokumenta ni mogoče predložiti.

Nedavne prijave komisije poudarjajo njihovo stališče proti predložitvi dokumentov sodišču. Med njimi je ena od trditev, ki pravi, da Hinmanov govor iz leta 2018 odraža le njegovo osebno stališče, ki ga ni mogoče šteti za privilegij. Poleg tega komisija navaja, da so tožene stranke napačno predstavile navedeno izjavo.

Ali komisija SEC le kupuje čas sodišča?
Nadalje komisija SEC trdi, da je podala svojo izjavo v zadevi in prav tako pravi, da bo vsaka izjava, podana v podjetju, predstavljala le njihovo osebno stališče.

Agencija je še navedla, da družbi Ripple in njenim tožnikom ni uspelo popraviti napak v zakonu. Komisija za vrednostne papirje in trge trdi, da poskuša Ripple zavajati z dokazi saj trdi, da se je stališče agencije o tem ukrepu spremenilo. Nadalje je navedla, da so obtoženci izjave SEC v zvezi z govorom vzeli iz perspektive.

To je še en poskus SEC, da bi prikrila Hinmanove pripombe. Obtoženci po drugi strani trdijo, da je regulativni organ zapravil čas sodišča, ker ni sodeloval pri sodbi.

Skupnost kriptovalut medtem meni, da SEC le kupuje čas pred sodiščem in meče luč na vprašanje “Kaj ima SEC za skrivati?”.

The post Ripple proti SEC: appeared first on Coinpedia – Fintech & Cryptocurreny News Media| Crypto Guide

Vir: binance.com