Piše: C. R.

Twitter je znan po tem, da lahko vsakdo izrazi svoje mnenje. Ta pošast družbenih medijev zdaj uvaja nov pristop, da bi ostala na vrhu, in pred kratkim je ustanovila posebno ekipo “Crypto”, ki jo vodi Tess Rinearson. Pojasnila je, da je “nova ekipa osredotočena na kriptovalute, verige blokov in druge decentralizirane tehnologije” v svetu kriptovalut. Oglejmo si, kaj je Twitter povedal do zdaj in kaj pripravljajo za prihodnost.

Družba Twitter se je začela hitro razvijati v smeri kriptovalut.

Ekipa Twitterja je izjavila:
“Raziskujemo načine za vključitev decentraliziranih tehnologij v naše izdelke in infrastrukturo.”

To bo za podjetje dober način za nadaljnje raziskovanje plačil in drugih načinov, kako lahko ljudje, ki ustvarjajo vsebine, zaslužijo kriptovalute, ter “decentralizacije družbenih medijev”.

Rinearson je poudaril, da “Twitter resnično ‘razume’ kriptovalute”, pri čemer se je skliceval na projekte podjetja za dajanje napitnine v bitcoinih in neplačljive žetone (NFT). “Vendar je tu še veliko več za raziskovanje,” je dodala.

“Ko bom oblikovala ekipo, si bomo prizadevali ugotoviti, kaj lahko kriptovalute naredijo za Twitter in kaj lahko Twitter naredi za kriptovalute,” je nadaljevala in razložila:

Najprej bomo raziskali, kako lahko podpremo vse večje zanimanje ustvarjalcev za uporabo decentraliziranih aplikacij [dapps] za upravljanje virtualnega blaga in valut ter za podporo njihovega dela in skupnosti.

V prihodnosti bo ekipa raziskovala, “kako nam lahko ideje kripto skupnosti pomagajo premikati meje mogočega na področju identitete, skupnosti, lastništva in še česa”.

Zaključila je z naslednjo izjavo:

“Twitter Crypto bo podpiral vse to delo in bo služil kot “center odličnosti” za vse, kar se tiče veriženja blokov pri Twitterju. Zaposlovali bomo za delovna mesta na področju inženiringa in izdelkov.”

Kaj še drugega se trese?
Glavni izvršni direktor Twitterja Jack Dorsey je dolgoletni podpornik bitcoinov. Pred kratkim je dejal, da je njegovo drugo podjetje Square Inc. usmerjeno v pomoč bitcoinu, da postane domača valuta interneta. Opredelil je številne pobude, ki so usmerjene v pomoč bitcoinu, da bi dosegel množično občinstvo, hkrati pa okrepil omrežje in ekosistem. Ena od pobud in priljubljena finančna aplikacija Cash App sta v tretjem četrtletju leta 2021 ustvarili 1,82 milijarde dolarjev (1,60 milijarde eurov) prihodkov od prodaje bitcoinov in 42 milijonov dolarjev (37 milijonov eurov) bruto dobička od prodaje bitcoinov.

Zdaj je Twitter ustanovil ekipo, ki se bo osredotočila na “kriptovalute, verige blokov, NFT in druge decentralizirane tehnologije – vključno s kriptovalutami in še dlje. Ekipa bo preučila, kako lahko “podpre naraščajoče zanimanje ustvarjalcev za uporabo decentraliziranih aplikacij za upravljanje virtualnega blaga in valut ter za podporo njihovega dela in skupnosti.

Ta novica je velika za trg NFT, saj se bodo številni ustvarjalci lahko promovirali na višji ravni, več ljudi pa se bo zavedalo, kako delujejo žetoni none fungible (NFT). Ker nova ekipa Twitterja stopa na nekoliko znano območje, bo za skupnost kriptožetonov dobro, da bo imela velikansko moč, ki bo podprla in priznala moč kriptožetonov.

Vir: newsbtc.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj