Piše: C. R.

Ukrajino podpira vse več ljudi saj je za financiranje svoje vojske uporabila donacije s kriptovalutami. Podprli so jo vodilni igralci na področju kriptovalut kot so borzni velikan Binance in drugi, ki so državi donirali skoraj 20 milijonov dolarjev. Zdaj priteguje pozornost najboljših ustanoviteljev v tem prostoru, ki so Ukrajini obljubili znatne zneske.

Ustanovitelji kriptovalut obljubljajo velike zneske
Gavin Wood ustanovitelj vodilne kriptovalute Polkadot je prišel izrazit podporo Ukrajini. Ta je prejšnji teden objavila več naslovov kripto denarnic saj je prosila za sredstva za državo, ki jo je napadla svetovna velesila Rusija. Ker gre za manjšo državo sredstev za boj proti Rusiji ni veliko vendar se je svet združil okoli Ukrajine.

Wood se je oglasil v razdelku za komentarje in izrazil svojo podporo tej akciji. Ustanovitelj je Ukrajini sporočil, da bo osebno doniral 5 milijonov dolarjev, če bo objavljen naslov DOT.

Wood ni edini ustanovitelj kriptovalut, ki je tej državi dal pomembno obljubo. Obljubo je dal tudi Sunny Lu ustanovitelj in izvršni direktor podjetja Vechain. Lu je v razdelku za komentarje podal še višjo obljubo. Napovedal je, da bo namenil 8 milijonov dolarjev, ko bo naslov denarnice VET dodan na seznam uradnih naslovov denarnic.

Oba omenjena ustanovitelja sta obljubila, da bosta darovala vendar je to pogojeno s tem, da država pridobi kripto denarnice za oba projekta. Trenutno ima država Ukrajina tri uradne naslove na katerih je mogoče donirati sredstva v kriptovalutah. Ta dva naslova sta namenjena prejemanju donacij v bitcoinih, ethereumu in USDT (ERC-20 in TRON).

Donacije za Ukrajino so v porastu
Do zdaj je bilo Ukrajini doniranih skoraj 20 milijonov dolarjev. Donacije so prispevali tako posamezni podporniki kot tudi družba Binance, ki so se stekale z vsega sveta. Kampanja je stara le dva dni in je že skoraj v dvomestnem številu milijonov.

Bitcoin graf. (foto: Digitalnidenar)

Če bo Ukrajina objavila naslove denarnic DOT in VET, bodo donacije Luja in Wooda zelo hitro dvignile donirano vsoto nad 30 milijonov dolarjev. Od začetka kampanje je bilo Ukrajini podarjenih več kot 270 bitcoinov, kar predstavlja večino dosedanjih donacij.

Nedavna poročila so poročala, da je Ukrajina privolila v mirovne pogovore v Rusiji. Vendar je država zavrnila, da bi se pogovori odvijali v Belorusiji.

Vir: newsbtc.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj