Piše: C. R.

Izkušeni vlagatelj Tone Vays pravi, da je Bitcoin (BTC) na robu novega zloma, ki bi lahko ceno vodilnega kriptožetona poslal na novo najnižjo raven iz leta 2022.

V novi strateški seansi Vays svojim 121.000 naročnikom na YouTubu sporoča, da so obeti za Bitcoin še vedno mračni, saj se BTC poskuša “obupno” oklepati ravni 19.000 dolarjev (18.166 evrov).

“[Na] tedenskem grafikonu se ponovno pojavlja katastrofalna sveča. To je sveča z rdečo zvezdo. Zaprla se bo blizu najnižjih vrednosti, razen če ne bo prišlo do pošasti “rallyja”, vendar je praznični vikend, zato dvomim v to… Trenutno je to medvedji pogled… Štiridnevni grafikon, prav tako medvedji pogled. Zato smo v [100-odstotnem] denarju.”

Ob pogledu na dnevni graf Vays pravi, da je bitcoin na robu preboja podpore pri 19.000 dolarjih, kar bi po njegovih besedah lahko sprožilo nov dogodek razprodaj.

“Dnevni graf se pripravlja na nakup MRI [indikator obrata dinamike]. To je dobra novica. Kaj je slaba novica? Slaba novica je, da bomo kmalu prebili zelo kritično podporo, kar lahko ceno bitcoina pošlje precej nižje, zato bomo spremljali ta razvoj in upamo, da bo v začetku naslednjega tedna prišlo do lepega preobrata z nakupom MRI, podobno kot se je to zgodilo pred dvema tednoma.”

Foto: posnetek zaslona

Če pogledamo Vaysov graf, bi lahko preboj neposredne podpore Bitcoina pognal BTC do njegovega cilja pri približno 14.500 dolarjih (13.864 evrov).

V času pisanja tega članka je BTC menjal lastnike pri 19.215 dolarjih (18.372 evrov). Premik do Vaysovega cilja predstavlja skoraj 25-odstotni potencial za padec največjega kriptožetona po tržni kapitalizaciji.

Vir: dailyhodl.com