Piše: C. R.

Glavni izvršni direktor podjetja MicroStrategy Michael Saylor pravi, da podjetje za poslovno obveščanje in eden največjih imetnikov bitcoinov ne namerava prodati svojih deležev.

Tudi takrat ne, ko se bo prostor kriptovalut po zvezdnem letu 2021 v katerem je večina kriptožetonov dosegla nove rekordne vrednosti leta 2022 še naprej soočal z nasprotnimi vetrovi.

Cena bitcoina je novembra lani dosegla najvišjo vrednost 69.000 dolarjev (60.876 evrov), vodilna kriptovaluta pa je že četrto leto zapored prehitela indeks S&P 500. Vendar se je cena v zadnjih dveh mesecih občutno znižala. V zadnjih 30 dneh se je cena BTC znižala za 13 %.

Potem ko je leto 2021 zaključila z več kot 70-odstotnim dobičkom se je zaradi popravka dobiček v zadnjem letu zmanjšal na samo 14 %.

Na vprašanje ali je kriptovalutna zima nekaj kar ga osebno skrbi je Saylor odgovoril:

Če nameravate vlagati v bitcoin je kratko časovno obdobje štiri leta, srednje časovno obdobje deset let, [in]pravo časovno obdobje je za vedno.

Za Bloomberg je povedal, da se njegovo podjetje ne ukvarja s prodajo na vprašanje kaj se bo zgodilo, če bodo cene še naprej upadale pa je vodja podjetja MicroStrategy odgovoril:

Nismo prodajalci. Samo pridobivamo in hranimo bitcoine. To je naša strategija.

Saylor je med intervjujem opozoril, da ga padci cen kriptovalut sploh ne skrbijo. Prav tako je izrazil zaupanje v Bitcoin kot varovalko pred inflacijo.

Po njegovem mnenju kriptovaluta ponuja “najboljšo obrambo pred inflacijo” in trenutno nič ne prekaša držanja standarda Bitcoin.

Resnično mislim, da za pozicioniranje našega podjetja v inflacijskem okolju ne bi mogli storiti ničesar boljšega kot, da svojo bilanco stanja pretvorimo v bitcoin,” je pojasnil.

Saylor je dodal, da je odločitev podjetja za nakup bitcoinov izhajala iz opažanj v celotni panogi. Dejal je, da bi bilo ravnanje “brez” – s čimer je mislil na situacijo, ko MicroStrategy ni kupil nobenega BTC-ja – posledično neuspešno.

Povedal je, da je bil priča kako je 99 % konkurentov zaprlo trgovino in da je menil, da bi podjetje “šlo” v to smer, če bi ohranilo status quo. Precej zgovorno je zapisal, da se podjetje sooča z dvema možnostma: “Ali sprejeti strategijo Bitcoin ali prodati podjetje“.

Dejal je, da so se odločili za nakup digitalnega zlata.

MicroStrategyjeva imetja po vrsti nakupov, ki so sledili pionirski potezi leta 2020 znašajo 124 391 BTC. Po trenutnih cenah je vrednost zaloge podjetja vredna več kot 5 milijard dolarjev (4,4 milijarde evrov).

Vir: coinjournal.net

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj