Piše: C. R.

Minister za finance mag. Andrej Šircelj je v okviru vladnega obiska Primorsko-notranjske regije obiskal podjetji EBM PAPST in Pobles ter Notranjski regijski park. Srečal se je tudi s predstavnikoma Finančnega urada Postojna in Agencije za javnopravne evidence in storitve Postojna.

Delovni obisk Primorsko-notranjske regije je minister začel z delovnim posvetom Vlade Republike Slovenije v Cerknici. Po delovnem posvetu je minister obiskal Notranjski regijski park, ki ga je leta 2002 ustanovila Občina Cerknica z namenom, da se ohranjajo, varujejo in raziskujejo naravne in kulturne vrednote tega območja. Delovanje parka prispeva tudi k turistični aktivnosti v regiji.

Podjetje EBM PAPST je inovacijsko podjetje na področju bele tehnike. Proizvodni program je sestavljen iz izdelkov kot so ventilatorji, ogrevalna tehnika, puhala toplega zraka, črpalke, motorji in pogonski sistemi. Podjetje ima v Sloveniji skoraj 540 zaposlenih, zaradi uspešnega delovanja pa v letošnjem letu načrtujejo nadaljnja zaposlovanja. Podjetje podeljuje tudi štipendije, pri tem pa se osredotoča na tehnične smeri. V prihodnje nameravajo konkurenčnost ohranjati z dobro izobraženim kadrom, kakovostnim delovnim okoljem, nadaljnjo optimizacijo delovanja in digitalizacijo.

Minister Šircelj je obiskal tudi družinsko podjetje Pobles, ki deluje od leta 1992. Pobles je proizvodnja in trgovina s kakovostnim butičnim pohištvom in opremo po naročilu. Ekipa mizarjev se ukvarja s praktično vsemi mizarskimi deli, zato njihovo ponudbo sestavlja širok nabor storitev.

V sklopu delovnega obiska se je minister sestal tudi z vodjo izpostave Agencije za javnopravne evidence in storitve Postojna in z direktorjem Finančnega urada Postojna. Oba sta ministra seznanila z delovanjem izpostave in urada. Kot je bilo opazno že v nekaterih drugih regijah, sta tudi tukaj predstavnika povedala, da je pospešen proces digitalizacije tudi na izpostavi Agencije za javnopravne evidence in storitve Postojna in na Finančnem uradu Postojna v času pandemije prispeval k večji udeležbi na izobraževanjih, ki so potekala v virtualni obliki.

Vladni regijski obisk se je zaključil z javno tribuno v Pivki, kjer so ministri z župani, gospodarstveniki in zainteresirano javnostjo razpravljali o možnostih nadaljnjega razvoja v regiji.

Vir: gov.si

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj