Piše: C. R.

Dorsey je delil interno elektronsko sporočilo, v katerem je potrdil svoj odstop in v katerem je opisal, kako pomembno je, da se Twitter “odmakne od svojih snovalcev in ustanoviteljev”.

Glavni tehnološki direktor Twitterja Parag Agrawal je po potrditvi, da ustanovitelj Twitterja Dorsey odstopa, na mestu glavnega izvršnega direktorja platforme družbenih medijev zamenjal Jacka Dorseyja. Dorsey bo ostal član Twitterjevega upravnega odbora, dokler se mu sredi leta 2022 ne izteče mandat.

Upravni odbor podjetja je Agrawala soglasno imenoval, da s takojšnjim učinkom zamenja Dorseyja, so v ponedeljek sporočili iz Twitterja. Agrawal je pri Twitterju zaposlen že več kot desetletje.

Poleg tega je bil član upravnega odbora Bret Taylor imenovan za neodvisnega predsednika upravnega odbora.

Dorsey še ni napovedal, kakšna bo njegova naslednja poteza, čeprav je avgusta nakazal, da namerava zgraditi decentralizirano borzo bitcoinov prek oddelka plačilnega podjetja Square, v katerem je tudi glavni izvršni direktor. Square je pred kratkim objavil belo knjigo z več podrobnostmi o načrtih.

Ustanovitelj Twitterja je znan ljubitelj bitcoina, saj je že večkrat posegel po največji kriptovaluti na svetu, tako prek Twitterja kot Squarea.

Danes je bilo prvič objavljeno, da naj bi Dorsey odstopil z vodstvene funkcije, nakar so delnice podjetja najprej poskočile za 11 %, nato pa je newyorška borza začasno ustavila trgovanje.

Trgovanje je bilo obnovljeno ob 15.56 UTC, pri čemer so se Twitterjeve delnice v času pisanja tega članka znižale za 0,5 % na dan.

Vir: coindesk.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj