Piše: C. R.

Bitcoin (BTC) se lahko do konca leta povzpne na 75.000 dolarjev (64.708 eurov), saj bo izstopil iz klasičnega bikovskega vzorca in bo zaradi nedavnega kopičenja najbogatejših vlagateljev dobil dodatne spodbude za rast.

V igri je preboj bitcoina
V zadnjih 24 urah se je cena BTC zvišala za več kot 6 % in dosegla tritedensko najvišjo vrednost tik pred 66.500 USD (57.374 EUR). Pri tem se je kriptovaluta prebila iz konsolidacijskega razpona, sestavljenega iz dveh razhajajočih se trendnih linij, kar spominja na nastavitev, kot bikovsko zastavico (Bull Pennants).

Bull Pennants so bikovski nadaljevalni vzorci, ki se pojavijo, ko se instrument po močnem gibanju navzgor (imenovanem Flagpole) utrdi v cenovnem razponu, podobnem trikotniku. Običajno se na koncu iz tega razpona prebije navzgor in si ogleduje ciljni dobiček v dolžini, ki je enaka velikosti droga zastavice (Flagpole).

Bikovska zastavica (foto: Binance / posnetek zaslona)

Bitcoin izpolnjuje skoraj vse pogoje, ko gre za potrditev preboja bikovskega trenda. Posledično se je povečala verjetnost, da bo nadaljeval svoj razcvet navzgor, saj je njegov ciljni dobiček tako visok kot višina droga zastavice, kot je prikazano na zgornjem grafikonu.

Kiti vstopijo v akumulacijsko igro BTC
Bikovska nastavitev bitcoina je dobila dodatno potrditev s strani kazalnika na verigi družbe Santiment, ki spremlja dejavnosti distribucije/akumulacije denarnic s stanji med 10.000 BTC in 100.000 BTC.

Metrika je poudarila, da tako imenovani “bitcoin kitovci” pospešeno kupujejo.

Natančneje, ti subjekti so v zadnjih petih dneh zbrali 43.000 BTC (v vrednosti približno 2,43 milijarde EUR), v zadnjih 25 dneh pa približno 92.000 BTC (več kot 5,18 milijard EUR), ravno ko se je cena povzpela na rekordno vrednost blizu 67.000 USD (57.805 EUR), se popravila pod 60.000 USD (51.766 EUR) in se znova povzpela nad 66.000 USD (56.943 EUR).

Nakupi, ki so jih vodili kiti med območjem 60.000-67.000 USD (51.766-57.805 EUR), so poudarili njihove priprave na prihodnje čase, tj. pričakovali so, da bo Bitcoin presegel prejšnjo rekordno vrednost.

Prav tako kazalnik kitov pri Bitcoinu zaznava večmesečni trend kopičenja, saj BTC gleda na ponovitev vrednosti 67 tisoč dolarjev (57 tisoč eurov).

Poleg tega je analitik na verigi Willy Woo opozoril, da se Bitcoin v zadnjih tednih še naprej seli z borz v hladilnice. Hkrati so v istem obdobju skokovito narasle vloge dolarskega stablecoina USD Coin (USDC), kar kaže na razvrstitveni nakupni vzorec.

“Cena je bila prej pregreta in je zahtevala konsolidacijo, od takrat pa smo bili priča znatnemu nakupu s strani vlagateljev, medtem ko se je cena gibala vstran,” je v obvestilu strankam zapisal Woo in dodal:

“To je bila zdrava konsolidacija. Medtem je bila opažena precejšnja aktivnost kitov, kar nakazuje, da bi lahko kmalu prišlo do naslednjega premika cene BTC.”
Bitcoin se je tako v četrtem četrtletju podražil za skoraj 50 % in je le 2 % pod najvišjo vrednostjo vseh časov, ki znaša 67.000 dolarjev (57.800 eurov).

Vir: cointelegraph.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj