Piše: C. R.

Po podatkih analitičnega podjetja IntoTheBlock je cena bitcoina (BTC) med splošno negotovostjo na trgih kriptovalut vse bolj povezana s ceno tehnoloških delnic.

V novem članku agencija za tržne informacije navaja, da je ujemanje Bitcoina z borzo Nasdaq 100 doseglo raven, ki je ni bilo že skoraj dve leti in da pričakovanje prihajajočih predpisov povzroča skepso vlagateljev.

“Povezanost Bitcoina z Nasdaq 100 je dosegla najvišjo raven od aprila 2020…

Zdaj, ko se umetno visoki denarni pogoji končujejo se povečuje negotovost nakupno zanimanje pa v pričakovanju zvišanja obrestnih mer in kvantitativnega zaostrovanja upada.”

Platforma za tržne vpoglede prav tako pravi, da lahko na podlagi svoje metrike In/Out of the Money poišče ključne ravni podpore in odpora BTC.

“Na podlagi tega vidimo visok odpor okoli 38.000 USD (33.189 EUR), kjer je 1,27 milijona naslovov predhodno kupilo 835.000 BTC. Če bo bitcoin premagal to raven, bo verjetno prišlo do premika proti 42.000 USD (36.682 EUR).

Po drugi strani pa je mogoče pričakovati nekaj podpore pri 35.000 USD (30.569 EUR), kjer je 291.000 BTC kupilo 714.000 naslovov. Če se ta raven ne bo obdržala, bi se moral Bitcoin ponovno vrniti k nedavnim najnižjim vrednostim.

Vendar je gibanje še vedno na medvedji strani, saj imajo dvakrat več Bitcoinov blizu trenutne cene naslovi, ki izgubljajo denar na svojih pozicijah.”
IntoTheBlock dodaja, da lahko vlagatelji pričakujejo morebitni prihajajoči šok ponudbe BTC zaradi hitrosti, s katero trgovci trenutno največje kriptoaktivno sredstvo po tržni vrednosti premikajo s platform za izmenjavo v hladne denarnice ali protokole za ustvarjanje donosa.

“Če primerjamo črpanja, do katerih je prišlo med lanskim majem in julijem ter trenutna se na borzah kaže [takšna] slika neto tokov:

Med majem in junijem 2021 so bili zabeleženi znatni prilivi bitcoinov na borze (neto znesek 130.000 BTC), kar sovpada z razprodajo, ki se je zgodila v tem obdobju.

Tokratni neto odlivi v višini 80.000 BTC kažejo, da je na borzah na voljo manj Bitcoina za nakup saj uporabniki ta sredstva običajno prenesejo v hladno skladišče ali strategije, ki ustvarjajo donos.

Navsezadnje to kaže na močno nakupno aktivnost imetnikov, kar bi lahko privedlo do potencialnega ponudbenega šoka saj se Bitcoin preusmeri iz imetja kratkoročnih špekulantov v imetje dolgoročnih vlagateljev.”

Bitcoin se v času pisanja tega članka izmenjuje po 41.490 USD (36.237 EUR), kar je več kot 10-odstotno povečanje glede na sedemdnevno najnižjo vrednost 36.920 USD (32.245 EUR).

Vir: dailyhodl.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj